При необхідності придбання кавоварки додому або для власної кав’ярні встає складний вибір: віддати перевагу ріжковому апарату або зупинитися на автоматиці? Кавоварки з ріжком більш популярні і поширені на ринку. Вони відрізняються від автоматичних пристосувань по функціоналу та можливостям. Щоб зважитися на користь якого-небудь із варіантів потрібно зрозуміти, що хочете отримати та в яких масштабах, усвідомити свою готовність щодня возитися із приготуванням напою.

Принцип роботи

Для початку потрібно ознайомитися з основними принципами роботи кавових машин. Апарати з приготування кави ріжкового типу мають ручне керування, ряд процедур необхідно буде виконати самостійно. Людині доведеться самій перемолоти зерна (при бажанні можна придбати готові мелені зерна), заправити їх в голдер, після кожного заварювання очистити ріжок. При виконанні цих дій можна гарантовано отримати якісний еспресо, що має неперевершиний смак.

Автоматична кавоварка позбавляє користувача від необхідності кожного разу проробляти дії із завантаженням зерен й подальшим очищенням контейнерів. У неї вже закладений необхідний функціонал для самостійного виконання всіх маніпуляцій. В меню можна обрати напій за бажанням (лате, американо, капучино й ін.), поєднувати молоко з кавою на власний розсуд. Автоматика все зробить сама, економлячи час. При цьому така модель буде коштувати дорожче.

Переваги роботи ріжкової кавоварки

Апарат типу ріжок має просту конструкцію, крім цього ще ряд характеристик:

  • готує дивовижний еспресо за умови придбання якісних зерен;
  • не викличе складнощів експлуатації у початківця;
  • займає небагато місця в приміщенні;
  • відрізняється доступною вартістю;
  • модель може бути оснащена вбудованими чалдами для роботи зі свіжозмеленими зернами;
  • приготування двох порцій одночасно.

Переваги автоматичної кавової машини

Автоматика візьме на себе ряд обов’язків людини. Також вона характеризується наступними особливостями:

  • розширена функціональність;
  • можливість готування широкого спектру напоїв на основі кави при додаванні молока;
  • можна отримати чудову молочну пінку;
  • використання як зернового, так і меленого основного інгредієнта;
  • автоматизоване очищення ємностей для молока та зерна із подальшим промиванням системи;
  • розширене програмування (сучасні вироби синхронізуються через смартфон);
  • зручність керування завдяки наявності цілої системи датчиків й індикаторів, які покажуть температуру, сповістять про готовність і інших параметрах приготування.

Якщо говорити про якість, то еспресо при використанні одних і тих же зерен матиме більш насичений смак для ріжкової кавоварки. Якщо віддаєте перевагу класичному напою в зернах, то ручного пристрою хорошої якості буде достатньо, а ось прихильникам молочних напоїв краще обзавестися автоматикою.

Потрібно брати до уваги часові витрати та захопленість процесом. Є люди, які дійсно отримують задоволення від самого обсмажування й перемелювання зерен, їх додавання в агрегат. Вони з головою занурюються в процес. Інша ж категорія громадян орієнтована на результат. Вона просто хоче по пробудженню з ранку натиснути на пару кнопок, задати налаштування і отримати чашку ароматного напою, при цьому займаючись іншими справами. По цій причині не можна точно сказати, який тип кавової машини краще, у кожного із них є свої переваги і недоліки, які були позначені вище.

Апарати BEZZERA – визнана якість на ринку

Протягом більш ніж ста років італійський бренд BEZZERA займається виробництвом обладнання для приготування кави. У 1901-му році його засновник Луїджі Беззера першим придумав та запатентував еспресо кавоварку, яка була представлена ​​громадськості на виставці в 1906-му році і назавжди змінила життя кавоманів.

Сьогодні в компанії BEZZERA працює вже четверте покоління сім’ї легендарного Луїджі Беззери. Воно слідує сучасним тенденціям й виробляє кавове обладнання. Віддати перевагу класичній ріжковій машині – гарна ідея, адже вона має багато дійсно важливих якостей. Ви отримаєте оригінальну італійську продукцію, зроблену по найвищому стандарту із застосуванням інноваційних технологій. Такий апарат займе гідне місце у будинку або в кавовій майстерні та впорається з усіма поставленими перед ним завданнями. Пристрій, враховуючи його оригінальний дизайн, прикрасить приміщення, продемонструє гостям, що тут живе справжній гурман, цінитель кави, а не аматор, який робить перші кроки.

Довіряйте професійному обладнанню, адже воно дійсно здатне полегшити ваше життя, дозволить сконцентруватися на інших важливих питаннях. При цьому момент першого ковтка стане дійсно неповторним, незабутнім.